Yhteys inhimillisen maailman ja teknologian välille?
Uutta osaamista

Yhteys inhimillisen maailman ja teknologian välille?

Ihmiset ja digitaaliset alustat ovat kiehtova yhdistelmä. Me vuorovaikutamme erilaisilla alustoilla ympäri maailman, mutta silti organisaatioitamme määrittävä kulttuuri rakentuu suurelta osin fyysisten kohtaamisten kautta.

Teknologiavetoisessa maailmassa digikulttuurin merkityksen tunnistaminen on erityisen tärkeää henkilöstön kehittäjille ja päätöksentekijöille. Tärkeää se on toki ihan jokaiselle, ja tähän tarpeeseen on vastattu muun muassa digitaito-oppailla

Palveluiden ja työvälineiden kehittyessä yhä älykkäämmiksi ihmiset säilyvät omina humaaneina itsenään (ainakin toistaiseksi, kun ajatuksemme eivät vielä ole kytkettyinä tietoverkkoon, emmekä voi ajatuksen voimalla tilata kung pota kotiovelle). Siksi kulttuurilla on digimurroksessa merkittävä rooli.

Jos sinulta kysyttäisiin kadulla, mitä digikulttuuri organisaatioissa tarkoittaa, vastauksesi pohjautuisi kokemuksiisi, koulutukseesi sekä hyvin todennäköisesti oman työpaikkasi digikulttuuriin. Mitä vastaisit?

Voi olla, että keskittyisit eri teknologioihin ja niiden mahdollistamiin työskentelytapoihin. Tai ehkä kuvailisit digikulttuuria inhimillisten tekijöiden ja ihmisten käyttäytymisessä tapahtuneen muutoksen kautta. Meistä digitaalisessa organisaatiokulttuurissa ei ole kyse teknologiasta.

Tämän haastavan aiheen äärellä olemme valmistelleet kohtaamista, jossa keskustellaan inhimillisyydestä digikulttuurin maailmassa. Haluamme luoda yhteyden inhimillisen maailman ja teknologian välille. Rakennamme uudistetun Vaikuta ja vaikutu -tapahtuman, joka haastaa, koskettaa ja herättelee digikulttuurin todellisuuteen.

Syksyn ajaksi haluamme kuitenkin heittää haasteen pohdittavaksi: Mitkä tekijät luovat onnistuneen digikulttuurin teidän organisaatiossanne?

Lue seuraavaksi