Mentorointiohjelma antaa nuorille taitoja toimia teknologia-alan tasa-arvon puolesta
Uutta osaamista

Kuva: Adobe Stock

Mentorointiohjelma antaa nuorille taitoja toimia teknologia-alan tasa-arvon puolesta

Kahdeksan teknologia-alan asiantuntijaa mentoroi nuoria kaupunkidatasta, peli- ja teknologia-alan tuottajuudesta, finanssiteknologiasta ja kyberturvallisuudesta. Nuoret oppivat, kuinka voivat itse vaikuttaa teknologia-alan tasa-arvoon, ja tutustuvat alan mahdollisuuksiin.

Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi ja teknologia-alan työelämäverkosto Future Female käynnistävät nuorten teknologiavaikuttajien mentorointiohjelman, joka tarjoaa nuorille tietoa, taitoja sekä työkaluja toimia teknologia-alan tasa-arvoisemman tulevaisuuden puolesta.

Maaliskuussa käynnistyvään ohjelmaan on avoimen haun kautta valittu alkuvuodesta 20 nuorta, joita mentoroi kahdeksan asiantuntijaa eri teknologia-alaan liittyvistä teemoista. Teemat ovat peli- ja teknologia-alan tuottajuus, finanssiteknologia, kaupunkidata sekä kyberturvallisuus.

Mentoreina toimivat peli- ja teknologia-alan tuottajuudessa Sonja Ängeslevä (Zynga) ja Tiina Zilliacus (teknologia-alan yrittäjä, hallitusammattilainen), finanssiteknologiassa Mari Seikkula (Aktia) ja Jonna Räikkönen (Aktia), kaupunkidatassa Hanna Niemi-Hugaerts (TIEKE) ja Sanna Jokela (Gispo) sekä kyberturvallisuudessa Julia Vainio (Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus) ja Anu Laitila (Nixu).

Mentorointiohjelma lisää nuorten tietoisuutta teknologia-alasta ja sen tasa-arvotilanteesta Suomessa ja globaalisti. Nuoret oppivat erilaisista vaikuttamisen keinoista ja tietävät, kuinka voivat itse vaikuttaa teknologia-alan tasa-arvon puolesta yhteiskunnassa. Koulutuksen jälkeen nuorilla on syvempi ymmärrys moninaisista koulutustaustoista, rooleista ja mahdollisuuksista, joissa teknologia-alalla voi työskennellä.

Mentorointiohjelma huipentuu vaikuttamistekoihin ja -tempauksiin

Tällä hetkellä vain 6 prosenttia maailman sovelluskehittäjistä ja 20 prosenttia Suomessa tekniikan alan tutkinnon suorittaneista on naisia. Teknologia-ala tarvitsee ihmisiä erilaisista taustoista, ja siksi Plan ja Future Female haluavat nuoria mukaan oppimaan lisää tasa-arvosta ja teknologia-alasta.

Noin 2,5 kuukauden mittainen ohjelma huipentuu kansainväliseen Girls in ICT -päivään 22.4.2021, johon nuoret valmistelevat ryhmissään vaikuttamiseen liittyvän teon tai tempauksen.

Lisätiedot:

  • TIEKE: Hanna Niemi-Hugaerts
  • Plan International Suomi: vapaaehtoistoiminnan suunnittelija Maiju Tuomainen, maiju.tuomainen@plan.fi
  • Future Female: hallituksen puheenjohtaja Maija Typpi-Häkkinen, maija@futurefemale.com

Lue seuraavaksi