Verkosto innostaa naisia teknologiabisnekseen
Uutta osaamista

Kuva: Jari Härkönen

Verkosto innostaa naisia teknologiabisnekseen

Teknologiateollisuuden Women in Tech -verkosto tarjoaa roolimalleja ja menestymisen reseptejä niin tutkimus- kuin yritysmaailmaan.

Verkoston toiminta käynnistyi vuonna 2013, kun järjestimme yhteistyössä teknologiateollisuuden yritysten kanssa ensimmäisen Women in Tech Forumin, kohtaamispaikan teknologia-alan naisille.

Nopeasti kasvava verkosto

On ollut hienoa nähdä, kuinka toiminta on kasvanut vuosien saatossa yksittäisestä tapahtumasta organisaatioverkostoksi, jolla on tilaisuuksia ympäri Suomea sekä satelliittitapahtumia jopa Etelä-Amerikassa asti.

Organisaatiot voivat liittyä Women in Techin jäseneksi pientä vuosimaksua vastaan. Jäsenemme järjestävät tilaisuuksia, kuten Women in Tech -aamutreffejä ja työpajoja, ja saavat mahdollisuuden viestiä koko ajan kasvavassa Facebook-yhteisössämme.

Ajankohtainen näköalapaikka

Women in Techin kaikille avoimet tilaisuudet ovat oiva näköalapaikka teknologiabisneksen ajankohtaisiin teemoihin ja tulevaisuuden näkymiin. Viimeisen vuoden aikana aiheina on ollut muun muassa innovaatiokulttuuri, tekoälyn etiikka, kaupunkien turvallisuus ja älykkäät toimitusketjut.

Verkoston kasvava joukko teknologiayrityksiä ja niissä toimivat ihmiset antavat teknologiateollisuudelle kasvot. Innostavat esimerkit todistavat, että teknologialla voi muuttaa maailmaa ja naiset voivat muuttaa teknologiamaailmaa.

Yhdesssä menestymme

Kyse ei ole pelkästään teknologia-aloihin liittyvien mahdollisuuksien tunnetuksi tekemisestä tai naisten urapolkujen monipuolistamisesta, vaan myös yritysten ja viime kädessä Suomen menestyksestä.

Naiset ovat edelleen selkeänä vähemmistönä teknologian suunnittelussa, tutkimuksessa ja yritystoiminnassa.

Kehitämme jatkuvasti Women in Techin toimintaa, jotta voimme vastata kasvavaan tarpeeseen. Viime vuonna sovimme yhteistyökumppanuuden Women of Aalto -opiskelijayhdistyksen kanssa. Yhdistys vastaa verkoston operatiivisesta toiminnasta, kuten tapahtumien koordinoinnista.

Uskon, että opiskelijoiden ja jo työelämässä pidempään olleiden kohtaaminen tuo lisäarvoa verkoston tilaisuuksiin!

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa
Digikyvykkyys

Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa

Harrastustoiminnan tietosuojaan liittyvä ohjeistava materiaalipaketti on julkaistu tällä viikolla osoitteessa tietosuojaharrastuksissa.fi. Sivuston materiaaleja on kehitetty syksystä 2022 alkaen tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn yhteisessä GDPR4CHLDRN-hankkeessa. Harrastustoimintaa järjestävät yhdistykset, harrastavat lapset ja nuoret, nuorten vanhemmat ja hankkeen ohjausryhmä ovat osallistuneet hankkeeseen antamalla arvokasta palautetta tuotettuihin materiaaleihin läpi koko kehitysprosessin ajan.

Mikko Eloholma
Digikyvykkyys
Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   
Digikyvykkyys

Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   

Johtajien monimuotoisuusosaaminen on avainasemassa inklusiivisten työyhteisöjen rakentamisessa. Muutoksen toteuttaminen vaatii monimuotoisuuden edistämistä tukevien koulutusten kehittämistä. Ilman johdon sitoutumista monimuotoisuuden tuomat edut jäävät saavuttamatta.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  
Digikyvykkyys

Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  

Monimuotoisuus on noussut keskeiseksi teemaksi työelämässä, ja ICT-ala voi toimia suunnannäyttäjänä muiden toimialojen monimuotoisuustyölle. Netlightin Talent Manager Julius Hurrin ja FIBS ry:n Yritysvastuuasiantuntija Greta Anderssonin mukaan monimuotoisuus edistää innovointia ja parantaa päätöksentekoa. Menestyäkseen monimuotoisuustyössä yritysten on sitouduttava pitkäjänteiseen prosessiin, jossa johdon tuki ja konkreettiset toimet ovat avainasemassa.

Viestintätoimisto Aivela