Verkosto innostaa naisia teknologiabisnekseen
Uutta osaamista

Kuva: Jari Härkönen

Verkosto innostaa naisia teknologiabisnekseen

Teknologiateollisuuden Women in Tech -verkosto tarjoaa roolimalleja ja menestymisen reseptejä niin tutkimus- kuin yritysmaailmaan.

Verkoston toiminta käynnistyi vuonna 2013, kun järjestimme yhteistyössä teknologiateollisuuden yritysten kanssa ensimmäisen Women in Tech Forumin, kohtaamispaikan teknologia-alan naisille.

Nopeasti kasvava verkosto

On ollut hienoa nähdä, kuinka toiminta on kasvanut vuosien saatossa yksittäisestä tapahtumasta organisaatioverkostoksi, jolla on tilaisuuksia ympäri Suomea sekä satelliittitapahtumia jopa Etelä-Amerikassa asti.

Organisaatiot voivat liittyä Women in Techin jäseneksi pientä vuosimaksua vastaan. Jäsenemme järjestävät tilaisuuksia, kuten Women in Tech -aamutreffejä ja työpajoja, ja saavat mahdollisuuden viestiä koko ajan kasvavassa Facebook-yhteisössämme.

Ajankohtainen näköalapaikka

Women in Techin kaikille avoimet tilaisuudet ovat oiva näköalapaikka teknologiabisneksen ajankohtaisiin teemoihin ja tulevaisuuden näkymiin. Viimeisen vuoden aikana aiheina on ollut muun muassa innovaatiokulttuuri, tekoälyn etiikka, kaupunkien turvallisuus ja älykkäät toimitusketjut.

Verkoston kasvava joukko teknologiayrityksiä ja niissä toimivat ihmiset antavat teknologiateollisuudelle kasvot. Innostavat esimerkit todistavat, että teknologialla voi muuttaa maailmaa ja naiset voivat muuttaa teknologiamaailmaa.

Yhdesssä menestymme

Kyse ei ole pelkästään teknologia-aloihin liittyvien mahdollisuuksien tunnetuksi tekemisestä tai naisten urapolkujen monipuolistamisesta, vaan myös yritysten ja viime kädessä Suomen menestyksestä.

Naiset ovat edelleen selkeänä vähemmistönä teknologian suunnittelussa, tutkimuksessa ja yritystoiminnassa.

Kehitämme jatkuvasti Women in Techin toimintaa, jotta voimme vastata kasvavaan tarpeeseen. Viime vuonna sovimme yhteistyökumppanuuden Women of Aalto -opiskelijayhdistyksen kanssa. Yhdistys vastaa verkoston operatiivisesta toiminnasta, kuten tapahtumien koordinoinnista.

Uskon, että opiskelijoiden ja jo työelämässä pidempään olleiden kohtaaminen tuo lisäarvoa verkoston tilaisuuksiin!

Lue seuraavaksi

Digitaaliset prosessit
Verkkolaskutuksen tehokas käyttöönotto ja yhtenäistäminen – välttämättömyys suomalaisille yrityksille
Digitaaliset prosessit

Verkkolaskutuksen tehokas käyttöönotto ja yhtenäistäminen – välttämättömyys suomalaisille yrityksille

Suomi on ollut verkkolaskutuksen edelläkävijä jo pitkään, ja nykyään monesta Euroopan maasta tullaan Suomeen tutkimaan, miten toimimme verkkolaskutuksen saralla. Haastavaa maassamme on erilaisten verkkolaskutusformaattien määrä. Kolme verkkolaskutuksen asiantuntijaa kertovat, miten suomalaisyritysten kannattaisi reagoida eurooppalaisen standardin mukaiseen verkkolaskutukseen. Heidän keskeinen viestinsä on, että yritysten tulisi siirtyä verkkolaskutukseen, ja verkkolaskutuksen formaatteja tulisi saada yhtenäisemmäksi.

Viestintätoimisto Aivela
Digitaalinen taloushallinto
Peppol on avain tehokkaaseen, rajat ylittävään laskutukseen
Digitaalinen taloushallinto

Peppol on avain tehokkaaseen, rajat ylittävään laskutukseen

Verkkolaskuvisiossa 2030 on määritelty, että Peppol-verkkolaskutuksen käyttöä pyritään helpottamaan Suomessa. Peppol-muotoinen verkkolasku helpottaa rajat ylittävää laskutusta, ja se onkin tärkeässä asemassa kansainvälisen kaupan ja liiketoiminnan tehostamisessa. Tämä artikkeli käsittelee Peppolin merkitystä ja tulevaisuuden näkymiä suomalaisessa verkkolaskutusympäristössä.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle 
Digikyvykkyys

Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle 

Marraskuussa pidetty syksyn yhdistyskokous valitsi uuden hallituksen. Kokouksessa vahvistetun toimintasuunnitelman mukaan TIEKE jatkaa vuonna 2024 työtä digikyvykkyyden, digitaalisen taloushallinnon, datatalouden ja vastuullisuuden edistämisen parissa.

Hanna Vuohelainen
Hanna Vuohelainen