Tekoäly päätöksenteossa – AamuAreenan 13.3. tallenteet katsottavissa
Vastuullisuus

Tekoäly päätöksenteossa – AamuAreenan 13.3. tallenteet katsottavissa

Tekoälyn ja automaation käyttö päätöksenteossa enenee koko ajan. Osaako kone päättää paremmin kuin ihminen? Miten on eettisten periaatteiden laita?

Tekoälyn ja automaation käyttö päätöksenteossa enenee koko ajan. Automaattinen päätöksenteko perustuu algoritmeihin, joiden tulisi toimia neutraalisti ja tasapuolisesti niin liike-elämän kuin julkisen hallinnon päätöksenteon alueilla.

Onko asia todella näin? Osaako kone päättää paremmin kuin ihminen? Milloin tukiäly on parempi kuin tekoäly? Miten algoritmisen päätöksentekoprosessin toiminta voidaan saada noudattamaan eettisiä periaatteita?

AamuAreenalla 13.3.2020 klo 8.30 – 9.30 alustamassa ja keskustelua herättämässä:

Jukka K. Nurminen, Helsingin yliopisto:

Kumpi päättää paremmin, ihminen vai algoritmi?

Taina Kalliokoski, Helsingin yliopisto:

Miten arvot saadaan käytäntöön algoritmisessa päätöksenteossa?

AamuAreena verkossa

AamuAreena paikan päällä

Jos olet ilmoittautunut paikan päälle ja tunnet olosi flunssaiseksi tai muuten sairaaksi tai olet saapunut viimeisen kahden viikon aikana koronavirus-epidemia-alueelta, suosittelemme seuraamaan AamuAreenaa verkkolähetyksenä.

Tilaisuudessa noudatamme THL:n suosituksia käsihygieniasta ja  yskimistavasta. Suosittelemme myös välttämään kättelemistä.  Käsien desinfiointipisteitä on tarjolla tilaisuudessa. 

Ajankohtaista lisätietoa koronaviruksesta saat THL:n verkkosivuilta: THL Ajankohtaista koronaviruksesta

Lue seuraavaksi

Digitaalinen taloushallinto
Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia
Digitaalinen taloushallinto

Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia

TIEKE toteuttaa Peppol-koulutuksen ammattikorkeakoulun opettajille. Koulutuksen suunnitteluun liittyvä työpaja pidettiin kesäkuun alussa. Se oli suunnattu Peppol-asiantuntijoille. Työpajan tarkoituksena oli selvittää, mitä tulevassa Peppol-kouluttajakoulutuksessa pitäisi ottaa huomioon. Keskustelun runkona käytettiin aiemman pilottikoulutuksen työpajan rakennetta ja tuloksia.

Nina From
Digikyvykkyys
Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen
Digikyvykkyys

Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen

Useimmissa työtehtävissä vaaditaan digiosaamista – mutta miten todentaa osaaminen? Valtakunnallinen Digitaitomerkistö tarjoaa selkeän, kansallisiin ja kansainvälisiin viitekehyksiin pohjautuvan mallin osaamisen tunnistamiseen. Merkkien suoritusmäärät ovat jatkuvassa kasvussa, ja niitä onkin kesäkuun 2025 loppuun mennessä myönnetty jo 65.000 kappaletta! Myös muuta osaamista on helppo todentaa osaamismerkkien avulla!

Merja Sjöblom
Vastuullisuus
Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta
Vastuullisuus

Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta

EDIFY-EDU on eurooppalainen Erasmus+ -yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamista monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inkluusion (DEI/EDI) teemoissa erityisesti pk-yritysten ja johtamisen näkökulmasta. Hanke tarjoaa monipuolisen koulutuskokonaisuuden, joka koostuu kaikille avoimesta englanninkielisestä MOOC-verkkokurssista, maakohtaisesti räätälöitävästä erikoistumiskurssista sekä työelämälähtöisestä työssäoppimisjaksosta.

Nina From