Digitutor kehittää ja jakaa osaamistaan ITKssa
Uutta osaamista

Digitutor kehittää ja jakaa osaamistaan ITKssa

Vapaan sivistystyön digitutor-toiminta tukee oppilaitosten matkaa digitalisaation hyödyntämiseksi. ITK-workshopissa digitutorit saavat evästystä sisällön tuottamiseen eri kanaviin.

Vapaan sivistystyön oppilaitokset vahvistavat digitalisaatioon liittyvää osaamistaan VS-digi-hankkeessa. Tätä työtä on järkevää tehdä yhdessä, koska haasteet ja tarpeet ovat monille yhteiset.

Digitutor-toiminta on osa hankkeessa kehitettävää toimintaa. Se on alkanut verkoston rakentamisella ja mukana on tutoreita lukuisista oppilaitoksista. Verkosto tukee yksittäisen oppilaitosten digitutoreita ja edistää verkostoitumista muiden toimijoiden kanssa.

Digitutor paikan päällä ja etänä

Digitutorointi voi tapahtua paikan päällä, mutta on järkevää rakentaa myös etätutoroinnin keinoja ja kanavia. Etätoiminta täydentää lähitukea ja mahdollistaa laajemman verkoston hyödyntämisen. Lisäksi etätoiminta kehittää oppilaitosverkostoja.

Digitutor-toiminnan ympärille ja sitä tukemaan järjestetään verkkotapaamisia, lähitapaamisia ja koulutuksia.

ITK-työpajasta oppia digitutoreille

ITK eli Interaktiivinen tekonologia koulutuksessa -konferenssin yhteydessä järjestettävästä työpajasta saa ajatuksia ja eväitä sisällön tuottamiseen eri kanaviin, erityisesti vapaan sivistystyön digitutoreiden käytössä oleviin Emill- ja Intranet-ympäristöihin.

Maksuton työpaja järjestetään Hämeenlinnassa Aulangolla 21.9.2020. Osalllistua voi koko päiväksi tai vain iltapäivän osuuteen.

Aamupäivällä keskitytään videoiden tuottamiseen älypuhelimella, iltapäivällä suunnitellaan ja tuotetaan sisältöjä tutoreiden yhteiselle alustalle.

Työpajan toteuttavat TIEKEn Merja Sjöblom ja e-Sollertiksen Tiina Weisell.

Haluatko vapaan sivistystyön digitutoriksi?

Toimintaan voi hypätä mukaan milloin vaan matkan varrella. Kun haluat liittyä digitutoreiden verkostoon, ota yhteyttä Merja Sjöblomiin.

Lisätiedot: Merja Sjöblom

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta
Digikyvykkyys

Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta

Sisälogistiikan digitalisoituessa tarvitaan pikaista osaamisen kehittämistä henkilöstölle, esihenkilöille ja johdolle. Digikyvykkyyden edistämisessä on tärkeä ensin selvittää nykyinen digiosaamisen taso. LogDigiS-hankkeessa yritysten digitaalisen osaamisen vahvuuksia ja kehittämiskohteita tunnistettiin digimaturiteettitestauksen ja yrityshaastatteluiden avulla. Tulosten perusteella sisälogistiikan parissa toimivien pk-yritysten suurimpia kehittämiskohteita digitalisaation saralla ovat toiminnanohjaus- ja varastonhallintajärjestelmien käytön osaaminen ja hyödyntäminen sekä sisäinen viestintä.

Jari Salo
Digikyvykkyys
Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille
Digikyvykkyys

Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille

Digitaitojen hallinta ja uusien taitojen oppiminen on keskeistä niin opinnoissa, työelämässä kuin vapaa-ajalla. Perustaitojen hallinta mahdollistaa osaamisen soveltamisen ja helpottaa myös uusien taitojen oppimista. Valtakunnallisen Digitaitomerkistön avulla todennetaan keskeiset digiperustaidot ja edetään portaittain aina mm. uusien teknologioiden tuomien mahdollisuuksien tunnistamiseen ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymiseen. Digitaitomerkistön osaamismerkkejä onkin myönnetty yli 56.000 kappaletta!

Merja Sjöblom
Digitaalinen taloushallinto
Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030
Digitaalinen taloushallinto

Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030

Suomi tavoittelee täyttä siirtymää EU:n standardin mukaisiin verkkolaskuihin (ns. Eurooppa-normin laskuihin) vuoteen 2030 mennessä. Verkkolaskufoorumi on julkaissut tiekartan, joka linjaa keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet siirtymän tukemiseksi. Tiekartta tarjoaa joustavan pohjan kehitystyölle, sillä tavoitteita ja toimenpiteitä voidaan mukauttaa digitaalisten palveluiden kehittyessä.

Timo Simell