Digitutor kehittää ja jakaa osaamistaan ITKssa
Uutta osaamista

Digitutor kehittää ja jakaa osaamistaan ITKssa

Vapaan sivistystyön digitutor-toiminta tukee oppilaitosten matkaa digitalisaation hyödyntämiseksi. ITK-workshopissa digitutorit saavat evästystä sisällön tuottamiseen eri kanaviin.

Vapaan sivistystyön oppilaitokset vahvistavat digitalisaatioon liittyvää osaamistaan VS-digi-hankkeessa. Tätä työtä on järkevää tehdä yhdessä, koska haasteet ja tarpeet ovat monille yhteiset.

Digitutor-toiminta on osa hankkeessa kehitettävää toimintaa. Se on alkanut verkoston rakentamisella ja mukana on tutoreita lukuisista oppilaitoksista. Verkosto tukee yksittäisen oppilaitosten digitutoreita ja edistää verkostoitumista muiden toimijoiden kanssa.

Digitutor paikan päällä ja etänä

Digitutorointi voi tapahtua paikan päällä, mutta on järkevää rakentaa myös etätutoroinnin keinoja ja kanavia. Etätoiminta täydentää lähitukea ja mahdollistaa laajemman verkoston hyödyntämisen. Lisäksi etätoiminta kehittää oppilaitosverkostoja.

Digitutor-toiminnan ympärille ja sitä tukemaan järjestetään verkkotapaamisia, lähitapaamisia ja koulutuksia.

ITK-työpajasta oppia digitutoreille

ITK eli Interaktiivinen tekonologia koulutuksessa -konferenssin yhteydessä järjestettävästä työpajasta saa ajatuksia ja eväitä sisällön tuottamiseen eri kanaviin, erityisesti vapaan sivistystyön digitutoreiden käytössä oleviin Emill- ja Intranet-ympäristöihin.

Maksuton työpaja järjestetään Hämeenlinnassa Aulangolla 21.9.2020. Osalllistua voi koko päiväksi tai vain iltapäivän osuuteen.

Aamupäivällä keskitytään videoiden tuottamiseen älypuhelimella, iltapäivällä suunnitellaan ja tuotetaan sisältöjä tutoreiden yhteiselle alustalle.

Työpajan toteuttavat TIEKEn Merja Sjöblom ja e-Sollertiksen Tiina Weisell.

Haluatko vapaan sivistystyön digitutoriksi?

Toimintaan voi hypätä mukaan milloin vaan matkan varrella. Kun haluat liittyä digitutoreiden verkostoon, ota yhteyttä Merja Sjöblomiin.

Lisätiedot: Merja Sjöblom

Lue seuraavaksi