Voiko tekoäly mennä liian pitkälle? Puoluejohtajat vastaavat
Uutta osaamista

Voiko tekoäly mennä liian pitkälle? Puoluejohtajat vastaavat

Tietoyhteiskunta-akatemiassa puoluejohtajat kokoontuvat keskustelemaan tekoälystä ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan. Ovatko Black Mirror -sarjan luomat dystopiat oikeasti mahdollisia? Vai löytyykö tekoälystä ratkaisu esimerkiksi ilmastonmuutokseen?

0

Tietoyhteiskunta-akatemiassa puoluejohtajat kokoontuvat keskustelemaan tekoälystä ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan. Ovatko Black Mirror -sarjan luomat dystopiat oikeasti mahdollisia? Vai löytyykö tekoälystä ratkaisu esimerkiksi ilmastonmuutokseen? Yle Kioskin toimittaja Matti Riitakorpi kysyy suorassa lähetyksessä eduskuntapuolueiden johtajilta, miten he näkevät tulevaisuutemme tekoälyn kanssa. Keskustelu nähdään Yle Areenassa keskiviikkona 13.2.2019 klo 17:15 – 18:30.

Keskustelussa käsitellään mm. seuraavia teemoja

  • Millä tavalla automaatio ja tekoäly tulee muuttamaan työtä – mitkä osat työstäsi on automatisoitu viiden vuoden kuluttua?
  • Lisääkö vai vähentääkö automaattinen sisällöntuotanto luottamustasi median sisältöihin?
  • Mistä koneoppimiseen, algoritmiseen päätöksentekoon tai yleensä laajasti tekoälyyn liittyvästä aiheesta puhutaan liian vähän?

Seuraa keskustelua myös Twitterissä

  • #uusitietoyhteiskunta
  • #KIOSKIxA

Ajankohtaista tekoälyn hyödyntämisestä Ylessä 

Autonominen tekoäly auttaa kasvattamaan Yle Areenan sisältöjen kulutusta, lue lisää >>

Tekoälykehityksen eettiset pelisäännöt

Tänä vuonna elämykset siirtyvät lukitusnäytölle ja tekoälypuheeseen tulee järkeä, kirjoittaa Jarno M. Koponen, Head of AI and Personalization, lue lisää >>

Tietoyhteiskunta-akatemian puheenvuoro 13.2.: Yle kehittää henkilökohtaista palvelua – Jari Lahti kertoo, missä mennään: https://areena.yle.fi/1-50065638

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa
Digikyvykkyys

Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa

Harrastustoiminnan tietosuojaan liittyvä ohjeistava materiaalipaketti on julkaistu tällä viikolla osoitteessa tietosuojaharrastuksissa.fi. Sivuston materiaaleja on kehitetty syksystä 2022 alkaen tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn yhteisessä GDPR4CHLDRN-hankkeessa. Harrastustoimintaa järjestävät yhdistykset, harrastavat lapset ja nuoret, nuorten vanhemmat ja hankkeen ohjausryhmä ovat osallistuneet hankkeeseen antamalla arvokasta palautetta tuotettuihin materiaaleihin läpi koko kehitysprosessin ajan.

Mikko Eloholma
Digikyvykkyys
Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   
Digikyvykkyys

Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   

Johtajien monimuotoisuusosaaminen on avainasemassa inklusiivisten työyhteisöjen rakentamisessa. Muutoksen toteuttaminen vaatii monimuotoisuuden edistämistä tukevien koulutusten kehittämistä. Ilman johdon sitoutumista monimuotoisuuden tuomat edut jäävät saavuttamatta.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  
Digikyvykkyys

Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  

Monimuotoisuus on noussut keskeiseksi teemaksi työelämässä, ja ICT-ala voi toimia suunnannäyttäjänä muiden toimialojen monimuotoisuustyölle. Netlightin Talent Manager Julius Hurrin ja FIBS ry:n Yritysvastuuasiantuntija Greta Anderssonin mukaan monimuotoisuus edistää innovointia ja parantaa päätöksentekoa. Menestyäkseen monimuotoisuustyössä yritysten on sitouduttava pitkäjänteiseen prosessiin, jossa johdon tuki ja konkreettiset toimet ovat avainasemassa.

Viestintätoimisto Aivela