TIEKEn muistio palvelu on ollut käytössä jo 8 vuotta.
Elämää tietoyhteiskunnassa

TIEKEn muistio palvelu on ollut käytössä jo 8 vuotta.

Muistio-palvelua käytetään ryhmätyötilana ja kokous- ja yleisten muistiinpanojen tekemiseksi. Jotkut myös perheen työtehtävien muistilistana.

Muistio-palvelua käytetään ryhmätyötilana ja kokous- ja yleisten muistiinpanojen tekemiseksi. Jotkut myös perheen työtehtävien muistilistana.

Palvelu on maksuton kaikille, se on avoin työkalu tekstinmuokkaukseen ja sitä käytetään selaimen kautta. Mitään ei siis tarvitse ladata eikä asentaa omalle tietokoneelle. Muistio palvelu ei edellytä käyttäjätilien eikä tunnuksien luomista.

Muistio-palvelun ehkä tärkein piirre on se, että siinä voi useampi ihminen muokata tekstiä yhtä aikaa. Palvelussa käyttäjät tunnistetaan eri väreistä. Ohjelma antaa kullekin käyttäjälle oman värin ja käyttäjän tekemät muutokset näkyvät tekstissä tämän värin perusteella. Usean eri käyttäjän muokatessa tekstiä on ruudulla käynnissä aikamoinen värien kavalkadi.

Tekstiin tehdyt muutokset jäävät myös muokattavan tekstin muistiin.  Siis kaikki tekstiin tehtävät lisäykset ja poistot on nähtävissä jälkikäteen. Palvelussa on kätevä liukukytkin, jolla muutoksia voidaan tarkastella. Näin ei pääse aikaisemmin kirjoitetut teksti pätkät häviämään.

Muistio-palvelua käytetään varsin ahkerasti. Sillä on noin 3000 käyttäjää kuukaudessa.

Palvelu tekniikka pohjautuu avoimen lähdekoodin Etherpad-ohjelmaan. Etherpad on ohjelma, jota kehitetään jatkuvasti ja sillä on laaja kehittäjäjoukko takana. Etherpadin kehittäjien tavoitteena on tarjota yksinkertainen verkkopalvelu tekstin muokkaukseen. Etherpadin kehittäjät ovat tehneet joukon erilaisia lisäosia tekstinmuokkauksen avuksi. Näitä lisäosia ei kuitenkaan ole asennettu Tieken Muistio-palveluun. Ehterpad on vapaasti ladattavissa tästä osoitteesta: http://etherpad.org/#.

Muistio-palvelu löytyy osoitteesta http://muistio.tieke.fi/

Muistio-palvelun ohjeet löytyvät osoitteesta https://oma.tieke.fi/display/Etusivu/Muistion+ohje. TIEKEn ohjeita päivitetään sitä mukaan kuin saamme kysymyksiä ja ehdimme niihin vastauksia kirjoittaa.

Lue seuraavaksi