Harrastukset tulivat olohuoneeseen
Digikyvykkyys

Harrastukset tulivat olohuoneeseen

Vapaa-ajan digikolmiloikka toi uutta kasvua etäliikuntapalveluille, antoi virtuaalisia kulttuurielämyksiä sekä mahdollisti pubivisoihin osallistumisen etänä.

Vapaa-ajan digikolmiloikka toi uutta kasvua etäliikuntapalveluille, antoi virtuaalisia kulttuurielämyksiä sekä mahdollisti pubivisoihin osallistumisen etänä.

Hyvinvointia etänä kumppanuuksien kautta

My Body & Balance -yritystä pyörittävä Tiina Veijonen ratkaisi asiakaskadon viemällä treenit Facebookiin. Kumppanuuksia rakentamalla hän pystyi pian tarjoamaan maksutonta hyvinvointipalvelua etänä ja houkuttelemaan ryhmään lähes 70000 jäsentä, kertoo Helsingin sanomien artikkeli. Nykyisen seitsemän sponsorin avulla toimintaa voidaan näillä näkymin jatkaa vuoden loppuun.

Tyhjentyneistä saleista etäelämyksiin

Koronarajoitusten iskiessä joukkotapahtumiin kärsijöinä olivat innokkaiden musiikinystävien lisäksi myös kulttuurialan ammattilaiset. Tilannetta helpottamaan lipunmyyntipalvelu Lippu.fi, verkossa toimiva musiikkikoulu Rockway ja Muusikkojen liitto perustivat esiintyjiä ja kuluttajia palvelemaan Keikalla.fi-livestriimauspalvelun. Markkinointi & Mainonta -lehden artikkelissa vinkataan myös Semilive-nimisestä striimauspalvelusta, jonka Storia Productions pystytti yhdessä Aura Productionsin ja Square Soundin kanssa. Yksittäisten taiteilijoiden omia striimauksia pystyy bongaamaan mm. Koronakonsertit-sivustolta ja kulttuuria laajemmin kokoavasta Karanteeniklubi-nimisestä Facebook-ryhmästä.

Kaupungit kokemuksia mahdollistamassa

Helsingin kaupunki tarjosi vappuna virtuaalisen toteutuksen JVG:n keikasta Senaatintorilla. Räppiduoa olikin kuuntelemassa jopa 200 000 ihmistä, kertoi Ilta-Sanomat. Järvenpään kaupunki puolestaan tarjosi esiintyjien käyttöön tyhjäksi jääneen Järvenpää-talon Sibeliussalin laadukkaiden striimausten tekoa varten. Kuntaliitto kokosi hyviä vinkkejä kunnille kulttuuritoimijoiden tukemiseen tukalassa tilanteessa. Esimerkkinä nostettiin koosteessa esiin muun muassa Espoon laaja etäkulttuuritarjonta.

Taide-elämysten äärelle netissä

Galleriakierroksilla ja taidenäyttelyissä kiertelijöille digikolmiloikka toi uutta tarjontaa virtuaalinäyttelyiden muodossa. Ylen artikkelissa haastateltu Suomen Taiteilijaseuran viestintäpäällikkö Rosa Kuosmanen näkee virtuaalitoteutuksissa paljon mahdollisuuksia. Esittelyt ovat kattavampia ja verkko-opastukset ovat yleistyneet. Youtubessa ja Instagramissa toteutettujen näyttelyelämysten kautta saatujen kokemusten myötä on myös havahduttu huomaamaan, että ansaintalogiikka ja hyvät käytännöt vaativat vielä kehittämistä.

Baariin on päästävä – diginä se onnistui

Jos vapaa-ajalta eniten kaipasi visiittiä lähibaariin, tehtiin siitäkin suorituminen mahdolliseksi myös etänä. Digibaarissa pystyt tapaamaan ystäviäsi vanhaan malliin baarissa, vaikkakin vain verkon välityksellä. Valittavana on niin sampanjabaari, pubivisa kuin yökerho pidempään jaksaville. 

Tämä oli digikolmiloikkaan pureutumisen viimeinen kooste. Lue aiemmat koosteet alla olevien linkkien takaa.

Viikko 18: #työ #digikolmiloikka @tiekery Lue kooste.

Viikko 19: #oppiminen #digikolmiloikka @tiekery Lue kooste.

Viikko 20: #ruoka #digikolmiloikka @tiekery Lue kooste.

Viikko 21: #bisnes #digikolmiloikka @tiekery Lue kooste.

Viikko 22: #vapaaaika #digikolmiloikka @tiekery

Viikko 24: Voittaja arvotaan.

Koosteet julkaistaan sivulla Digikolmiloikka.

Lue seuraavaksi

Vastuullisuus
AI Act -tekoälyasetuksen täyteenpano etenee – mitä tämä tarkoittaa yrityksille?
Vastuullisuus

AI Act -tekoälyasetuksen täyteenpano etenee – mitä tämä tarkoittaa yrityksille?

AI Act -tekoälyasetus on maailman ensimmäinen oikeudellinen kehys tekoälylle. Asetus lähestyy tekoälyjärjestelmiä neliportaisen riskiluokittelun kautta, jossa sääntelyn tiukkuus riippuu toimintaan liittyvistä riskeistä. Ensimmäisten velvoitteiden soveltaminen on alkanut jo helmikuussa 2025.

Datatalous
Datasäädöksen soveltaminen alkaa syyskuussa 2025
Datatalous

Datasäädöksen soveltaminen alkaa syyskuussa 2025

Datan hallintaa ja käyttöä koskeva lainsäädäntö ja sopimuskäytäntö muuttuu Suomessa ja muissa EU-maissa. TIEKEn ICT-sopimuspohjapalveluun on nyt lisätty uusia ja tiiviitä word-muotoisia datasopimuspohjia. Näitä sopimuspohjia yritys voi käyttää apuvälineenä kartoittaessaan omia yrityskohtaisia datan käyttöön ja jakamiseen liittyviä sopimusvelvoitteitaan ja mahdollisia dokumentaationsa muutostarpeita.

Kuvassa Kari Keturi
lakimies Kari Keturi, Law Office Dancon Oy
Datatalous
Datalla energiansäästöä -hanke tuo energiatehokkuutta isännöinti- ja kiinteistöalalle
Datatalous

Datalla energiansäästöä -hanke tuo energiatehokkuutta isännöinti- ja kiinteistöalalle

Energiansäästöä datalla isännöinti- ja kiinteistöpalveluissa -hankkeessa luodaan alalle ratkaisuja, joiden avulla voidaan seurata taloyhtiöiden jo olemassa olevan datan perusteella energiankulutusta sekä suunnitella ja toteuttaa energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä. Samalla vahvistetaan alan työntekijöiden osaamista, mikä tukee ratkaisujen käyttöönottoa ja luo pohjan uudenlaisen energiajohtamisen palvelun kehittämiselle. Hankkeen vaikuttavuutta lisää laaja yhteistyöverkosto ja sitoutuneet kumppanit.

Nina From