Syyskokous valitsi TIEKElle hallituksen
Elämää tietoyhteiskunnassa

Kuva: Pixhill

Syyskokous valitsi TIEKElle hallituksen

TIEKEn uusi hallitus valittiin syyskokouksessa. Puheenjohtajana jatkaa toiselle kaudelle valittu Ilkka Lakaniemi. Vuosi 2019 tulee TIEKEssä olemaan verkostotoiminnan kehittämisen aikaa.

Hallituksen puheenjohtajana jatkava Ilkka Lakaniemi on yksi maamme johtavia asiantuntijoita, kun puhutaan digitalisaation vaikutuksista taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen kehitykseen. Hän toimii myös useissa kansainvälisissä tehtävissä uuden teknologian ja uusien liiketoimintojen asiantuntijana. Tällä hetkellä hän vaikuttaa työpanoksellaan Combientissä, Kauppakamarissa ja Aalto-yliopistossa.

Hallituksessa jatkavat Tuija Aalto Ylestä, Anne Karjalainen JHL ry:stä, Ville Meloni Forum Virium Helsingistä, Johannes Mikkonen Demoksesta, Vikki Noreila Executivejesteristä, Virpi Einola-Pekkinen Valtiovarainministeriöstä ja Mikko Pulkkinen Microsoftilta. Uutena hallituksen jäsenenä aloittaa Marianna Saarinen CGI:stä.

Hallituksen jäsenet edustavat monipuolisesti TIEKEn toimintakenttää ja ovat laaja-alaisesti verkostoituneita, mikä tukee TIEKEn toiminnan uudistumista ja vaikuttavuutta.

TIEKE on vahvasti mukana digitalisaatiota edistävissä toimissa vaikuttajana, verkottajana ja vauhdittajana. Keskitymme edelleen digitaalisen osaamisen ja digitaalisten toimintaprosessien edistämiseen tavoitteenamme osaava ja yhteen toimiva yhteiskunta.

Vuonna 2019 panostamme erityisesti verkostoajatteluun ja sen uusiin ilmiöihin. Pyrimme löytämään dynaamisen toimintamallin omaan verkostotoimintaan.  Tekoäly ja siihen liittyvät aiheet kuten etiikka ja datatalous ovat olleet esillä tekemisissämme, ja tälle työlle on luvassa jatkoa myös vuonna 2019.

Uusi työ, joustavat kehittämismallit ja jatkuva osaamisen kehittäminen haastavat alan toimijoita, niin myös meitä. Tuleva vuosi näyttäisi sisältävän uudistumista ja paljon kehitystyötä yhteiskunnan murroskohtiin.

Kirjoittaja

Lue seuraavaksi

Datatalous
Dataliiketoiminnan edelläkävijöiden muodostama Data Spaces Alliance Finland -yhteistyöverkosto käynnistyi
Datatalous

Dataliiketoiminnan edelläkävijöiden muodostama Data Spaces Alliance Finland -yhteistyöverkosto käynnistyi

Data-avaruudet luovat yrityksille mahdollisuuksia nopeutetulle kasvulle ja innovaatioille, turvaavat pääsyn tärkeisiin resursseihin sekä mahdollistavat datan myynnin ja jakamisen usean toimijan kesken. Data-avaruusteknologiat ovat myös tärkeitä mahdollistajia tekoälyratkaisujen kehittämisessä. Juuri lanseerattu Data Spaces Alliance Finland -verkosto kokoaa suomalaiset dataliiketoiminnan edelläkävijät yhteen ja tarjoaa jäsenilleen yhtenäisen näkymän organisaatiorajat ylittävien ratkaisujen kehittämiseen.

Suvi Alatalo
Vastuullisuus
GreenICTComp: ICT ja ilmasto –koulutusta opettajille
Vastuullisuus

GreenICTComp: ICT ja ilmasto –koulutusta opettajille

Tervetuloa koulutukseen, jonka jälkeen ymmärrät ICT-alan merkityksen tietoyhteiskunnalle ja tämän kehityksen vaikutukset ilmastoon. Lisäksi ymmärrät miten alan haasteet kytkeytyvät ilmastonmuutoksen ongelmakenttään.

Antti Sipilän muotokuva.
Antti Sipilä
Digikyvykkyys
Sujuva tietojen hallinnointi yhdistyksissä tukee tietosuojan toteutumista
Digikyvykkyys

Sujuva tietojen hallinnointi yhdistyksissä tukee tietosuojan toteutumista

Harrastustoimintaa järjestävän yhdistyksen arkeen sisältyy paljon hallinnollista työtä, kun huolehditaan kirjanpidosta, seurataan toiminnan tuloksia tai ylläpidetään luetteloa yhdistyksen jäsenistä. Hallinnollinen työ tapahtuu yhä suuremmissa määrin erilaisten digitaalisten järjestelmien tukemana. Hyvä tietohallinto tekee toiminnasta sujuvampaa ja tukee tietosuojalainsäädännön noudattamista.

Mikko Eloholma