Infopaketti osaamismerkkien myöntämisestä ja vastaanottamisesta
Digikyvykkyys

Infopaketti osaamismerkkien myöntämisestä ja vastaanottamisesta

Osuvat taidot -digitaitomerkistön toteuttamisen yhteydessä tuotettiin hallintamalli, joka opastaa osaamismerkkien maailmaan.

Digitaitojen osaamismerkistön hallintamallissa avaamme yleisesti osaamismerkkien käyttöä sekä osaamismerkistön kehittämisprosessia. Mallissa esittelemme myös Osuvat taidot -digitaitomerkistön ja kerromme, miten organisaatio pääsee myöntämään näitä osaamismerkkejä. Malli sisältää myös osaamismerkkeihin liittyvän sanaston.

Ohjeita ja käytännön vinkkejä

Kerromme konkreettisesti, mitä asioita merkkien hallinnointialustalla Open Badge Factoryssä (OBF) kannattaa tehdä, jotta merkkien myöntämisprosessi olisi mahdollisimman sujuvaa. Annamme OBF-vinkkejä mm. verkostoitumiseen, sähköposti-ilmoitusten käyttämiseen saapuvista merkkihakemuksista ja hakemusten arviointiin.

Miksi osaamismerkit?

Mallissa avaamme digitaalisten osaamismerkkien hyötyjä ja kerromme, miten osaamismerkkien pedagoginen malli tukee oppimista ja yksilöllisiä opintopolkuja.

Opastamme myös merkkien vastaanottajia rekisteröitymisessä maksuttomaan Open Badge Passporttiin (OBP), jonka voi ottaa käyttöön joko selainversiona tai mobiilisovelluksena. Kerromme myös, miten omaa profiilia voi muokata OBP:ssa ja miten vastaanotettuja osaamismerkkejä voi hyödyntää esimerkiksi linkitettyinä tai vaikka LinkedIniin jaettuina.

Tulossa Opas kansallisen osaamismerkkijärjestelmän kehittämiseen

Julkaisemme myöhemmin keväällä Osuvat taidot -käsikirjan ”Opas kansallisen osaamismerkkijärjestelmän kehittämiseen”. Tulevassa käsikirjassa käydään läpi mm. valtakunnallisen osaamismerkistön kehittämisen vaiheita, osaamismerkistön erilaisia pilotteja ja niiden kokemuksia, datan ja sen analysoinnin hyödyntämistä osana osaamismerkkityötä sekä merkistön jatkokehitykseen liittyviä ajatuksia.

Lisätiedot

Kerromme mielellämme lisää osaamismerkkien käytöstä ja digitaitomerkistön käyttöönotosta.

Lue seuraavaksi