Selvitys osaamisen tunnistamisen hyvistä käytännöistä
Hankkeessa selvitetään, minkälaisia menetelmiä organisaatioissa on tunnistaa erityisesti koulutusjärjestelmän ulkopuolella hankittua osaamista. Lisäksi selvitämme, löytyykö osaamisen tunnistamisen käytännöissä toimialakohtaisia eroja tai ovatko jotkut käytännöt tietyille henkilöstöryhmille suunnattuja.
Datamatka-valmennukset
Pystytkö hyödyntämään asiakas- ja kävijätietoa liiketoiminnan kasvattamiseen?
Miten saat verkkosivukävijästä asiakkaan?
Vauhdittaisiko vastuullisuussertifikaatti liiketoimintaa?
Lohkoketjuteknologia kiertotaloudessa -selvitys
TIEKE teki keväällä 2023 selvityksen siitä, mitä mahdollisuuksia lohkoketjuteknologialla tai hajautetuilla järjestelmillä toteutetuilla palveluilla olisi tarjottavana kiertotalouden yrityksille. Selvityksessä keskityttiin erityisesti Uudenmaan tilanteeseen. Selvitys toteutetiin Uudenmaan liiton Kiertotalouslaakso-hankkeelle.
Tule, tehdään osaamisperusteisuudesta totta
Tule, tehdään osaamisperusteisuudesta totta -koulutus tukee vapaan sivistystyön oppilaitosten henkilöstöä osaamisperusteiseen toimintatapaan siirtymisessä. Osallistujia tuetaan…
Yrittäjän digiagentti – pk-yrityksen kasvumentori
Koordinoimme 2022–2023 Digiagentti-projektia, jossa parempaa tulosta tavoitteleva pk-yritys sai tuekseen oman digiagentin. Digiagentti on pk-yrityksen toimialan tunteva ammattilainen, jolla on näkemystä menestyksekkäästä digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä. Hän auttaa yrityksiä parantamaan digikyvykkyyttään, tarpeiden mukaan räätälöitynä.
Data liikkeelle Suomessa – API-periaatteiden kehittäminen
Kansalliset ohjelmointirajapintojen periaatteet syntyvät yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyönä.
GDPR2DSM – Tietosuojaosaamista pk-yrityksille 2020-2022
GDPR2DSM-hanke tarjosi mikro- ja pk-yrityksille tietoa ja työkaluja tietosuojasta huolehtimiseen. Hankkeella vahvistettiin pk-yritysten kykyä varmistaa, että niiden tietojenkäsittelyn käytännöt täyttävät yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimukset. Hankkeessa tuotettu tietosuojatyökalu ja sen lähdekoodi on julkaistu vapaaseen käyttöön.
InPromptu-perustaitopaketti
Digitaalisten perustaitojen opintopaketti itseopiskeluun ja digitaitojen neuvontaan tai ohjaukseen.
Green ICT teollisuuden pk-yrityksille Keski-Suomessa
Green ICT teollisuuden pk-yrityksille Keski-Suomessa -hanke tukee pk-yrityksiä ottamaan käyttöön ilmasto- ja ympäristöystävällisiä digitaalisia ratkaisuja.
Järjestökenttä tietotalousosaamisen välittäjänä maaseudulla 2021-2022
JÄRKEVÄ-hankkeessa selvitimme järjestöjen toimintaa digitalisaation hyödyntäjinä ja edistäjinä niin paikallisesti kuin alueellisesti. Näin hankkeen jälkeen tiedämme paremmin, minkälainen rooli järjestöillä on digin ja tietotalousosaamisen välittäjänä maaseuduilla.
Logistiikan saavutettavuusdata -hanke
Mihin voin jättää jakeluautoni, kun vien lähetyksen vastaanottajalle? Onko lähetyksen vastaanottajan lähellä tietöitä, jotka on huomioitava ajoreittiä suunniteltaessa? Missä isossa taloyhtiössä sijaitsee se ulko-ovi, josta lähetys olisi kannettava vastaanottajalle?
Oma data suojassa
Oma data suojassa – nuoret tietoisiksi EU:n heille turvaamista oikeuksista oli tiedotushanke, joka auttoi nuoria ja nuorten kanssa työskenteleviä huolehtimaan tietosuojastaan.
Osaamisperusteisuus ja osaamisen arviointi -koulutus
Osaamisperusteisuuden ja osaamisen arvioinnin koulutusohjelmassa vapaan sivistystyön oppilaitosten henkilöstöä ja tuntiopettajia valmennetaan osaamisperusteisuuteen siten, että…
Samassa verkossa – opintopiiristä oppia hybridiopetukseen
Pandemia-aika vaati opettajilta uudenlaisia etä- ja lähiopetusta yhdisteleviä toimintamalleja. Opetushallituksen rahoittamassa henkilöstökoulutushankkeessa lisättiin opettajien pedagogista osaamista hybridiopetuksen järjestämiseen.
BESTFACT – TIEKEn Verkottaja-palvelu EU:n logistiikan alan hyvä käytäntö
Bestfact-hankkeessa luotiin EU-alueen käyttöön EDIFACT- ja UBL/XML-pohjaisten sanomien soveltamisohjeet neljälle logistiikan alan keskeisimmälle tietovirralle sekä tiedonsiirtosuositus logistiikan alalle.
BossIT-koulutus
BossIT-koulutukset olivat oppilaitosjohdolle suunnattua henkilöstökoulutusta.
DigiHyöty
Kehittyvä digitalisaatio asettaa haasteita niin mikro- ja pk-yrityksille kuin myös niiden henkilöstölle. Tämä kehitys haastaa yrityksiä verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksiaan keskenään sekä osallistamaan henkilöstöä yrityksen kehittämiseen hyödyntäen myös henkilöstön piilevät osaamiset.
DigiTähti
Matkailu- ja ravintola-alan digitalisaatiota edistetään ja digiosaamista vahvistetaan DigiTähti-hankkeessa, jossa tarjotaan alan yrityksille keinoja liiketoiminnan elvyttämiseen jo koronakriisin aikana ja varsinkin sen jälkeen.
Dob – Datasta oivalluksia ja bisnestä
Datasta oivalluksia ja bisnestä hankkeessa kehitettiin uutta liiketoimintaa datan käsittelystä.
eCall – turvallisuutta liikenteeseen
Raskaan kuljetuskaluston eCall-hankkeessa selvitettiin Suomen kuljetuskaluston tilaa ja kuljetusliikkeiden mahdollisuuksia ottaa eCall-järjestelmä käyttöönsä. Hankkeessa pyrittiin myös vaikuttamaan EU-tasolla siten, että Suomen tarpeet huomioidaan asetuksia laadittaessa.
Open Päivitys -koulutukset
Open Päivitys -koulutukset olivat opettajille ja oppilaitoksille toteutettuja henkilöstökoulutuksia.
Osaamisperusteisuus vapaassa sivistystyössä
Osaamisperusteisuus vapaassa sivistystyössä -koulutushankkeessa vapaan sivistystyön henkilöstöä ja tuntiopettajia perehdytetään koulutusten ja kurssien osaamisperusteiseen sanoittamiseen, oppimistavoitteiden selkeään määrittämiseen, opiskelijan työmäärän ilmaisemiseen opintopistein sekä digitaalisten osaamismerkkien käyttöön osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa.
DigiPort-hankeessa digitaalisuutta ja avointa dataa satamiin
DigiPort-hankkeessa haetaan tehokkuutta ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia satamiin käyttäen hyväksi digitaalisuutta ja avointa tietoa. Hankkeessa yhdistyy satamien digitalisaation ennakoiva tutkimus ja käytännön kehittämistyö satamatiedon hyödyntämiseksi.
DiKATA parantaa digiosaamista
DiKATA-hankkeessa tavoitellaan kaikille riittävää digiosaamista. Digitaitotasoihin perustuvan avoimen ja maksuttoman verkkokurssin avulla voi kehittää omaa digiosaamistaan ja ansaita osaamismerkkejä.
VS-digi: Digitalisaatio vapaassa sivistystyössä
VS-digi-hankkeessa kehitettiin vapaan sivistystyön oppilaitosten toimintamalleja digitalisaatiota hyödyntäen sekä jaettiin ja kasvatettiin digitaalista osaamista.
InPromptu – Tukea digiosaamiseen
InPromptu-hanke edistää tieto- ja viestintäteknistä perusosaamista. Valmennuksia järjestetään valtakunnallisesti yhteistyössä työttömien yhdistysten kanssa.
Osuvat taidot -hanke
Osuvat taidot -hankkeessa kehitetään valtakunnallista osaamismerkkijärjestelmää työelämässä ja opiskeluissa tarvittaville digitaidoille. OAMK koordinoi tätä 11 hanketoimijan voimin toteuttavaa hanketta.
TuotTo – Tuottavat toimintamallit
TuotTo-hankkeessa kehitettiin erityisesti mikro- ja pk-yritysten logistiikkatoimintojen tuottavuutta ja kilpailukykyä digitalisoituvassa ja muuttuvassa työympäristössä yksilön ja työyhteisöjen työhyvinvointia tukevalla tavalla.